dilluns, 12 de febrer del 2018

Una caminada per la GR-99 de Benifallet a Miravent


CICLE PAISATGES DE CATALUNYA


El dia 11 de febrer de 2018, dins dels cicle organitzat per la secció excursionista de l'ateneu de Sant Just, hem fet un recorregut per la riba de l'Ebre i visita al castell de Miravet.

Sortirem a les 7 del matí direcció Mora d'Ebre  per esmorzar, acabats fins a Benifallet per començar a caminar, érem unes 60 persones disposades a gaudir d'un dia en principi núvol i desprès amb Sol.

Una vegada passat el pont de la carretera que va a Pinell de Brai entrem a la GR-99 per la riba esquerra  remuntant el riu.

Riu Ebre
Al començament és una pista apte per cotxes fàcil de fer i sense pèrdua, trobem algunes senyals del GR, anem resseguin el riu sense presses, gaudim espectacle de l'aigua quieta i mansa, la riba sense fulles, estem a l'hivern, és especial, seguint la pista arribem en una corba que comença el sender que ens farà passar per el Pas de Barrufamet, la vegetació ens fa un canvi, trobem Marfull, Mata, Margallons, Vesc.. el camí està arrengat i net, no ens estalviem pujades, si que en tenim, i de pedres també, una vegada passat el pas ja retrobem una altre pista i camps de mandariners i taronges

Seguim la pista sense pèrdua, el color taronja dels fruits a punt de collir ens acompanya en el recorregut, portem caminats uns 7 quilòmetres unes dues hores, aviat albirem el castell de Miravet, ja hi som! arribarem abans de l'hora prevista, el primer de tot dinar, ho fem a la plaça i als bars propers.

Com que teniem hora per un guia contactem amb Ell  per avançar l'hora d'aquesta manera tenim temps de pujar al castell i entra a fer la visita corresponent, preu 3 euros, val la pena per l'historia del castell i la seva restauració.

Miravet i el castell

Fem la visita  individual, fem alguns grups però anem per lliure, la pujada a dalt del castell per una escala de cargol feta a l'esquerra es una mica feixuga 64 esglaons petits, però la vista que tenim es espectacular ha valgut la pena pujar-hi. Ens agrupem al pati d'armes per fer la fotografia de grup.

Tanquen el castell  a les 4 i mitja de la tarda, a fora ens espera el guia que ens fa una gran explicació sobre l'historia comença per els Àrabs, els conqueridors Ramón Berenguer IV, les guerres de Felip V, les Carlines, els cavallers de les creuades, la construcció del castell, ens dona unes explicacions que ens deixen amb la boca oberta, quina passió en la seva cara. però tot acaba i ara ens acompanya a veure l'església vella  on es troba l'altar del castell, aquí s'esplaia en explicacions sobre la pedra.

Altar castell

Com que tot s'acaba, i ja és tard baixem a buscar l'autocar que ens espera per retornar a casa.

Ha estat una sortida senzilla però molt important, tant la seva vessant geogràfica com històrica.

Link per veure fotografies: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada